Nyårslöfta mig hit och nyårslöfta mig dit!

Årets sista dag. 2009 kommer att gå till min personliga historia som ett av de sämre åren. Mycket sjukdomar och mycket sorger och elände.

Men som tur är har det balanserats upp av en del glädjehändelser och framför allt av mycket kärlek!

Såhär på årets sista dag fylls media av krönikor över det gamla och löften inför det nya. Frågan för dagen: Vad har du för nyårslöfte?

Bara genom att se på mig torde mitt självklaraste löfte ha med vikten att göra...om att tappa den då, alltså.

Nåja, just den grejen får jag väl se om jag klarar av, jag säger inget så har jag ingenting sagt.

Däremot så tänker jag avge löftet att leva livet fullt ut inspirerat av KÄRLEKEN. Det blir mitt löfte och mitt mantra inför 2010.

GOTT NYTT ÅR!
SKÅL!

Julstress?

Njae inte egentligen. Men lite hör väl till kanske. Skillnaden för mig är att jag inte våndas över julklappsbestyr eller grönkål, skinka, julegröten med nöten eller andra såna saker.

Jag har istället julstress inför resan imorgon. För första gången sen jag flyttade från Halmstad så ska vi nu fira jul därhemma i år. Och nyår också faktiskt, så det blir en lång vistelse.
Med det följer också den obligatoriska packnings-ångesten.

Tar jag med för mycket? Nä, men den tröjan bara måste med också, man vet ju aldrig....

Vid några såna där Halmstadbesök har jag ve och fasa packat för lite och det är aldrig bra.
Å andra sidan är det jävligt färglöst att först packa ner kläder, sen packa upp när jag är framme, sen inte använda allt utan tvingas packa ner det i väskan orört för att sist och slutligen packa upp och hänga tillbaka i garderoben här hemma. Skittråkigt!

Nervös inför resan är jag också. Jämte midsommar är detta årets största trafikhelg, med tyvärr ett antal döda i statistiken också. Det skulle bli fint utan mer snö hörde jag först tidigare i veckan, men nu plötsligt
är det klass 1 - varning hela den sträckan jag måste köra imorgon.

Blir att ta det lugnt med andra ord. Bättre komma fram ett par timmar senare än inte alls!

Jag har kört från Sumpan till Halmstad i extremt vinterväder en gång innan.
Det var inte kul; 40 km i timmen hela vägen. Tog 8 timmar!!

Men vi kom fram hela, så det får man vara glad för.


Mitt i julstressandet lyckades jag också få hit Petra idag, så att hon kunde göra mina naglar julfina, så nu är jag redo för julpartyn - och nyårspartyn också för den delen!Lite svårt att se i det dåliga ljuset, men röda o fina är de i alla fall!

Ikväll kommer bonussönerna och deras flickvänner.
Vi nobbar nubbe, sill och skinka och äter istället tacos ikväll!

Så VITT jag vet

Jag är fortfarande i princip fast i lägenheten. När Conny drar omkring på mig ute kommer jag nånstans - annars inte.

Därför var det tur att han var med igår, när vi hade bokat in julbord med assistenterna på Grand Hotel i Stockholm. Grand Hotel är typ det finaste hotellet i stan där alla stjärnor bor när de spelar i Sverige.

Tyvärr kunde inte alla mina tjejer förlja med men vi andra roade oss kunligt minst sagt! Redan ute på gatan mötte hotellpersonal upp oss och sen var det service rakt igenom hela kvällen. Underbart! Maten var galet god och drickan likaså.

Skönt att kunna göra såna saker för de personer i mitt liv som faktiskt är en förutsättning för att jag ska kunna leva det liv jag vill.

Idag har jag fått lida för att jag var ute igår antar jag. Jag har i alla fall legat i sängen hela dagen och tabletter hjälper inte nåt vidare....

Tur att Sara är här så jag kan få nåt gjort i alla fall.

Jag har börjat packa nu och tror nog att jag är klar. Mitt stora problem när jag packar är att jag antingen tar för mycket med mig som jag måste hänga upp och lägga in igen när vi kommer hem eller så packar jag med mig för lite och saknar nåt jag lämnade hemma.

Jag följer numera väderrapporten slaviskt för att veta vilka förutsättningar vi har när vi ger oss iväg söderut på onsdag. Nåja, tar vi det bara lugnt så löser det sig och enligt uppgift är det inte jättemycket snö i Halmstad, vilket jag tycker ska bli underbart!

Det var allt för nu - senare idag eller kanske imorgon lägger ja in lite foto från vår lyxutflykt till Grand Hotel.

Insnöad

Bokstavligt talat är jag insnöad! Kommunen däremot är mer bildligt talat insnöad. Undrar egentligen vilket som är värst.....

Nåja, jag kan bara återigen konstatera att alla de vackra orden om tillgängäglighet, som både politiker och tjänstemän svänger sig med, är oerhört lite värda så fort den där förhatliga vita massan kommer uppifrån!

Vi går in i det nya milleniets andra 10-årsperiod alldeles snart.

Hur länge ska det dröja innan beslutsfattare BÖRJAR TÄNKA?!


Min port, sedd utifrånBilen är också instängd

Re-boot

I datavärlden, när man vill starta om, när inget fungerar och när man håller på att bli tokig så "re-bootar" man, dvs man startar om och börjar på nytt.
Samma sak med den här bloggen. Inte mycket har fungerat för mig under senhösten och därför har bloggen blivit lämnad därhän också. Men nu såhär i årets sista skälvande timmar(nåja lite väl dramatiskt kanske?!) tänkte jag, som jag i och för sig ofta brukar, göra en re-boot i mitt liv och med det också min blogg.

Nu är det nya(friska??) krafter som gäller!!

Idag sitter jag på möte hela dagen och avslutar styrelseåret. Jag kan summera mitt första år i kommunalpolitiken i och med kvällens nämndsmöte. Jättekul, spännande och inspirerande är orden som poppar upp allra först! Visst har det varit lite tufft också, men absolut inte avskräckande - tvärtom!

Nästa år är det valår - min första aktiva valkampanj och det ska bli så ofantligt roligt att få vara en aktiv del i att se till att få Sverige tillbaka på den solidariska banan igen! På något underligt sätt så har både ordet och begreppet "soldaritet" i den nyliberala debatten blivit bespottat och använt som skällsord. Det är för mig helt obegripligt!!
Det krävs alltså en re-boot även här!

Om några veckor är deceniet slut och vi ska summera 00-talet.

På TV pratar de just nu om och med "modebloggarna" - ett gäng mer eller mindre korkade brudar som inte har någonting alls att säga egentligen men som följs av 90.000 läsare om dagen! Jag fattar ärligt talat inte nånting! Varför älskar vi yta så förbannat mycket?!

Re-boot här också! Snälla låt det sagda och det skrivna ordet betyda något!!!