Valborg

         

Valborg (ursprungligen Walpurgis), helig föreståndarinna, född 710, död 779, enligt legenden en engelsk prinsessa som kallades till Tyskland av Bonifatius, ärkebiskopen av Mainz, för att hjälpa till att kristna tyskarna. Hon blev sedermera abbedissa i Heidenheims nunnekloster, där hon dog år 779. Några år efter hennes bortgång fördes hennes kvarlevor till Eichstätt för att gravsättas den 1 maj.

Valborg blev kanoniserad 893. Till hennes minne utvecklades en särskild kult under medeltiden, där bl.a. häxtro och motverkandet av onda krafter hade stor betydelse. För att skydda sig mot häxorna började man i Tyskland tända bål, något som egentligen härstammar från keltisk religion.(källa: Wikipedia)


Lite trivia, utifall att det är så att ni inte vet varför vi gå åstad och tänder på rishögar varje år den 30 april.
Varför Valborg också är årets absoluta supar-helg bland ungdomar, är dock fortfarande ett mysterium för mig. Jag kan inte minnas att jag som tonåring söp till särskilt mycket på just den dagen, men, men..........

Vi har inte riktigt bestämt oss än vad vi ska göra. Häromkring finns det Valborgsmässo-firande lite varstans, så det är väl egentligen bara att bestämma sig. Kanske tar jag en tripp in till Slottet och gratulerar vår Konung på hans 62a födelsedag *S* - eller så gör jag inte det.

Tänker dock hålla mig hyfsat nykter idag, för imorgon ska jag ut och fira Arbetarnas dag genom att demonstrera mot kapitalismens förtryck av den lilla människan! *S* Alltid retar det nån!                                          image123


                                                                                   

Vitsippan uti backarna stå - niger och säger att nu är det vår!

Enligt den gamla barnvisan, så ska det ju egentligen vara blåsippan som niger och säger att det är vår. Men i hela mitt 36-åriga liv så har jag aldrig sett en blåsippa! Har ni? Däremot hälsar vitsipporna våren i stolta ängar.

image121
Vitsippor i Sundbyberg

Kul lista

Under stundom dimper det ner ett och annat mail som uppmanar mig att lista ett och annat, i syfte att personen som skickat det ska lära känna mig lite bättre. Ibland kan även såna listor hamna på bloggar, som denna och som Vickys, som jag har snott följande av:
(svaren är dock mina egna)


Hur gammal är du om fem år?

41 år...*huah*

Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Min man


Hur lång är du?
Enligt passet 155 cm


Vilken är den senaste filmen du sett?
Bee Movie


Vem ringde du senast?
Conny


Vem ringde dig senast?
Conny


Hur löd det senaste sms:et du fick?
minns inte


Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Sms oftast

Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda


Vilken ögonfärg har du?
Blå


Vilken är din favoritjulsång?
God rest ye merry gentlemen


Vilken plats föredrar du minst?
nåt kallt ställe


Vart är du om 10 år?
Kunde vara trevligt att bo där jag bor, med förbättrad standard

Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Det var nåt knäppt Conny gjorde, minns inte vad det var, men roligt var det :o)


Hur stor är din säng?
160 cm


Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan


Är du social?
Ja det vill jag nog hävda att jag är

Tycker du om att mysa/kela?
Ja massor

Vill du ha barn?
Nej, jag har landat i beslutet att låta andra befolka världen

Har du åkt ambulans?
Ja otaliga gånger, speciellt 2007


Vad spenderar du helst pengar på?
Restaurang


Vem är den roligaste människan du känner?
Jag känner många som är roliga i olika situationer

Är du en flirtig person?
Ja det är jag.

Dansar du i bilen?
I min Ford kan man göra många saker, men dansa är inte en av dem......


Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Anna!

Underbara lördag!

Idag vaknade jag och maken hyfsat tidigt, klev upp, åt en stadig frukost, gjorde oss i ordning och sen tog Conny sin cykel och jag min "moppe", så drog vi iväg på äventyr. På agendan stod att inhandla saker för att kunna färdigställa balkongen, samt en digitalkamera, som vi ska ha till semestern senare i år bl a.

Vi drog till Bromma. Vädret idag i Stockholm har varit helt underbart och det är skönt att äntligen kunna vistas ute utan att frysa näsan, och andra delar av kroppen, av sig!

När vi klev in på Expert möttes vi av en oerhört kunnig, trevlig och serviceinriktad kille, som genast visade oss digitalkamera-sortimentet i butiken.
Det bidde en Panasonic DMC-TZ5.

Efter Expert gick vi in på Coop för att handla grejor till balkongen. Jag var bl a ute efter en snygg, stor plastmatta att ha på golvet på balkongen, men tyvärr hittade jag ingen, vare sig på Coop eller K-rauta, där vi också var idag. Well, well...får ta det en annan gång.

Väl hemma, skickade jag ner Conny till förrådet för att ta upp balkongmöblerna, medan jag planterade penséer. Nu kan ju ingen anklaga mig för att ha gröna fingrar, men lite nöjd är jag med mig själv trots allt - får väl se om blommorna överlever natten innan jag kan ropa hej! *S*

De nyplanterade blommorna, tillsammans med jättefina stolskuddar från Indiska samt ursnygga amplar, också de från Indiska, blev en helt underbar sommarbalkong, som jag hoppas vi kommer att kunna utnyttja många kvällar i år!

Till hösten väntar helrenovering av balkongen och efter det ska vi glasa in den tänkte vi, men det är då och nu är nu och nu ska jag sätta mig med en nyligen uppslagen grogg och titta på utsikten från den fina balkongen!

Kanske tar jag till och med ett kort med den fina kameran! *S*


image118 image120
Den fina balkongen Den fina kameran

Btw: Bilden på balkongen är inte tagen med den nya kameran!! *S*


Vejrons blogg blir modeblogg

Ha ha ha - det måste ju vara dagens skämt, tänker typ ALLA som nånsin kommit i kontakt med mig!

Mitt favoritplagg är svarta tights, inköpta från Haléns alternativt Cellbes. Med fördel bär jag sen dessa tights tillsammans med nån tunika, troligt inköpt från Indiska, Kapp Ahl eller H&M. Eftersom jag har det kroppsomfång jag har och fettsugning är för dyrt, diet och träning tar för lång tid och våra modeboutiqer, där märkeskläder säljs, tycker att vi alla ska vara storlek 32, så köper jag ytterst sällan märkesplagg.

Förra helgen när tjejerna var här uppe, stod shopping högst på "to do"-listan. Vi besökte Gallerian, där Marie och Anna genast botaniserade på Top Shop. Helena och jag, som kände oss väldans vilsna bland alla dessa små, smala människor, valde istället Kapp Ahl. Därinne hittade jag två tröjor, vardagsplagg, som jag kan ha till mina älskade tights. *S*

Vidare på vår "shopping-spree" gick vi såklart till NK - Mekka för märkesfantaster. Anna hade sitt sikte inställt på Peak Performance, medan vi andra mer planlöst trosade omkring. Själv hade jag inga som helst tankar på att hitta nåt alls på NK. Jag har ju mina fördomar mot dessa modepalats.

I mitt planlösa strosande hamnade jag på Kriss - och där hängde den!
En skitsnygg, kortärmad, stickad väst/kofta, med jättestor krage och coola knappar.

Jag blev blixtförälskad! Den såg ut att kunna passa mig också, vilket jag ju som sagt inte är van vid sådär.
900 spänn kostade den och min vånda växte. Jag har mig veterligen köpt märkeskläder vid två tillfällen i mitt snart 36-åriga liv. Att lägga 900 kronor på en tröja är liksom inte jag, men den här var fan så snygg! Jag höll i den ett tag, liksom sniffade på den lite *L*. Sen skickade jag mess till Conny och rådfrågade honom och min älskling tyckte absolut jag skulle köpa tröjan, för det var jag värd!! Så då gjorde jag det! Sen fick jag svettningar och ångest - Fan, 900 spänn för en tröja - det är ju vad en halv månads matkonsumtion här hemma hos oss!

Men jag kom över min ångest och igår var premiären, på STILs årsstämma - och jag var bara SÅ jävla snygg!!
(om jag får säga det själv, och det är min blogg så det får jag! *S*)
image117
Underverket *S*

Upplagt för tjej-helg

För flera månader sen kläckte nån, jag tror det var Anna, idén om att gamla tjej-gänget, som fullkomligt ÄGDE hela 90-talet, skulle återsamlas och ha skoj en helg.

-Jättebra tyckte vi andra och planerna började så sakteliga ta form. Idag är det dax!
Alla tjejerna har redan kommit till Stockholm och  ikväll ska vi allihop mötas upp på hotellet där vi ska bo under helgen.

Det ska bli så otroligt jävla kul att återse dem igen.

Marie t ex har jag inte sett på 5 år - sen jag flyttade från Halmstad och Helena och Anna träffar jag ju inte heller så ofta så det ska bli hur kul som helst!

Vi har inte gjort upp planer för helgen, mer än massa vin och massa prat - resten lär lösa sig själv skulle jag tro! *S*

image116
Gissa vem som är jag? *S*

Nu vet vi

Lilla Engla är död och världen har blivit mörkare. En unge med hela livet framför sig blev mördad - för vad? Vad var det för sjuk jävla böjelse som blev tillfredsställd av det?!

Idag är det många som yrkar på dödsstraff för gärningsmannen. Och visst har han förverkat sin rätt att gå omkring och andas, när Engla och Pernilla och Gud vet hur många fler, fråntagits den rätten av honom. Men dödar vi för att visa på att dödande är fel - är vi då bättre individer? Förändrar det något? Nej, jag anser inte det. Jag anser att det enda vi uppnår med dödsstraff är en omedelbar känsla av hämnd.

Jag har upplevt mord i min omedelbara närhet. Jag har sett en mor bokstavligt talat gå sönder av sorg. Det är absolut inget vackert över det, tvärtom!

Dödsstraff i ett sånt läge är för lindrigt.

Det bästa de kan göra med Englas baneman är att sätta honom på kåken med en massa tungt kriminella MC-killar.

Den lägst stående rasen på våra fängelser är nämligen pedofiler, barnamördare och kvinnomisshandlare. Sätts Anders Eklund på en vanlig avdelning så kommer han inom kort att önska att han vore död - det är för mig ett mycket bättre straff att veta att han kommer att ha ett helvete resten av sitt liv, än om man helt sonika gav honom en spruta och lät honom somna in!


Mina tankar går till Engla i sin himmel och till alla här på jorden som hon berörde under sitt 10-åriga liv.
Mina tankar går också till Pernillas anhöriga, som nu äntligen kan börja sörja ordentligt, med vetskapen om att gärningsmannen är fast.


-Emma, ta hand om Engla!

                                                        image114

Våren som kom av sig - igen!!

Nu är jag så in i helvetes, jävla, förbannat trött på att våren kommer av sig hela tiden!!

Jag hade preics stoppat undan handskar och vantar för vår- och sommarförvaring och vad händer?
Det börjar snöa, rejält också(jaja, jag bor i Stockholm, så allt är ju relativt), för typ hundrade gången känns det som.

Kallt och jävligt är det också. Den enda trösten jag har i eländet, är hoppet om att sommaren kommer att sträcka sig en bit in i oktober - Nån slags kompensation ska vi väl i alla fall ha?!

image113

Look-a-likes??


Jag brukar säga till min man att han ibland har otroliga likheter med Sopprot, Ackes kompis ni vet! Han håller inte med såklart, men, men....döm själva! *S*image109


Är det inte likt, så säg?!image110

Förresten så finns ju Veronica i serien också - vilket sammanträffande, va? *S*


image111

Också hyfsat likt, va? *S*


image112

Goa Carmen

Idag var Mirro här och jobbade och som vanligt hade hon sin lilla hjälpreda, Carmen, med sig. Carmens stora uppgift för dagen var nog mest att sitta i "tant Veronicas" knä och se söt ut rent allmänt - inget svårt jobb för den ungen *S*

Nåväl: Detta är resultatet av fotona jag tog idag, imorgon blir det fler. Hade hon varit min unge, så tror jag jag hade haft filmkameran som en förlängningen av min arm!


Söt så man bara smäller av! *S*

image106

                                                

Ett livsavgörande beslut

Min önskan att bli gravid och att få bli mamma är väl omvittnat, inte minst här på min blogg! Nu har jag och Conny gått igenom alla de undersökningar vi kan och vi har fått vår dom; det blir inga barn utan provrörsbefruktning.

När vi startade utredningen var det egentliga målet faktiskt att ta reda på orsakerna till att vi är barnlösa fortfarande efter 4 år - och nu vet vi det.
Jag har alltid varit av åsikten att jag inte skulle vilja ha barn till varje pris. Och provrörsbefruktning, med allt vad det innebär för mig är ett pris som är för högt för mig. Conny och jag pratade igenom det nu ikväll och vi har gemensamt kommit fram att det blir inga barn för oss två! Och det känns faktiskt bra att äntligen ha kommit fram till det beslutet, i själ och hjärta också och inte bara rent intellektuellt.
Hädanefter kommer vi att lägga allt krut vi har på varandra och på att göra saker tillsammans - resa bland annat.

Många tycker kanske jag är knäpp och att man visst kan resa med ungar! -Jodå det kan man, men det är så mycket annat som föräldraskap innebär, som jag inte vet om jag är rustad för eller ens har lust att rusta mig för.

-Ett dagsaktuellt sådant scenario är lilla Engla i Dalarna som är försvunnen, troligen bortrövad.


-Tänk att vilja ha barn, kämpa som djur för att få det, lyckas bli gravid och 10 år senare så kommer det nån jävel och rövar bort henne!! Jag låter fan hellre bli att bli mamma, så slipper jag den sorgen! Jag skulle aldrig, aldrig överleva en sån sak!

Jag har vänner vars lilla dotter är dödligt sjuk och det är samma sak där - jag skulle inte klara det. Och har jag nu ett val att slippa, så gör jag det valet, även om det för många kanske kan verka fegt. So be it!

Det finns ju barn att "låna", som tur är!

Några av mina "låne-ungar"

image103

image104
Carmen

Måndag och Fredag

Vart tar alla andra dagar vägen?

Just nu känns det som om veckorna bara består av måndag och fredag. Jag har sjukt mycket att göra hela tiden och skulle jag få ett jobb nu så veti fan vart jag skulle klämma in det nånstans! *S* Jag satt och skrev i min kalender för månaden, med allt jag hittills vet och det blev banne mig nåt varenda dag. Så att vara arbetslös är inget som passiviserar mig i alla fall, den saken är ju säker! =)

Det jag fyller mina veckor med just nu är läxhjälp, styrelseuppdrag samt workout. Under helgerna så myser jag med gubben och går på konsert, stand-up eller restaurang. Med andra ord får hjärnan sitt, kroppen sitt och själen sitt. Resultat: Jag mår toppen!image102

Vårsol, workout och Eagles

Livet kunde knappast vara bättre just nu - skulle vara om jag fick ett jobb då, men annars så mår jag hur bra som helst just nu!
Jag har ganska länge letat med ljus och lykta efter en träningsform som jag inte ruttnar på efter en vecka och nu har jag hittat en!
Spinalis har börjat med workout - ett 1-timmespass tisdagar och torsdagar.
Jag var där i torsdags och hamnade av en händelse på ett workoutpass och det var skitkul!
Jag köpte genast ett gymkort och nu har jag alltså satt igång på riktigt. Hur intensiv kardio som helst, jag trodde slutet var nära flera gånger! *S* Jag brukar aldrig svettas, men jag formligen dröp av svett efter passet och jag mådde jättebra!

Vårsolen har nu äntligen infunnit sig -måtte den bara få stanna kvar ett tag nu, jag är så jävla trött på vinter och mörker nu!

I söndags var Conny och jag på Globen och såg Eagles. Biljetterna beställde vi tidigare samma vecka och när jag gjorde det, insåg jag hur lyckligt lottad jag är som bor där jag bor! Här kan jag alltså precis när som helst få ta del av allt som Stockholm med omnejd har att erbjuda utan att behöva planera i flera månader i förväg. Det är stort för en lantis som jag! *S*