Majblomman

I dagarna börjar barn i olika åldrar gå runt och sälja majblommor.

Jag har alltid tyckt att det varit en ganska mysig tradition, att se vilken årets färg blir och att köpa en krans av nåt barn, som man vet tjänar en liten slant på det.

Jag har också alltid vetat att majblomman kom till i en tid då vi i Sverige hade stora hål i vårt sociala skyddsnät och där pengarna från försäljning av dessa små konstgjorda blommor, i papper och plast, kunde betyda mat på bordet eller hela skor och kläder för obemedlade barn. Men NU är det väl ändå inte så...eller?! Nuförtiden används väl pengarna till lite "guldkant" i tillvaron för barn runtom i landet. Fel! Återigen betyder dessa pengar blöjor, skor och kläder till barn som annars riskerar att bli utan. I Sverige 2011!

Igår var jag på ett möte där en politikerkollega från folkpartiet på ett teatraliskt närmast gråtmilt sätt meddelade att det är en stor skam att vi i kommunen som är så rik, faktiskt har barn vars stackars ensamstående mammor inte ens har råd med vanliga gymnastikskor! "Det handlar inte om lyxprylar som cyklar och datorer, utan det handlar om att dessa mammor inte ens har råd att köpa det mest nödvändiga till sina barn"(citat fp-kvinnan). Vi fick också veta att det var av yttersta vikt, ja närmast en plikt, att vi köpte så många som möjligt och att vi uppmanade alla vi känner att göra detsamma.

Denna uppmaning kom alltså från en politiker, vars moderparti ingår i den allians som igår la fram förslag om ett femte jobbskatteavdrag(ca 200 kr i månaden i plånkan) och halverad restaurangmoms. Dessutom lade samma allians förslag om att gåvor till välgörenhetsorganisationer ska bli avdragsgilla.

Media är inte bättre heller! Igår skrev Expressen en hel harang om "Hur du tjänar på regeringens vårbudget", samtidigt som man kör en kampanj med artiklar och utfrågningar på ämnet "För varenda unge".

Är det bara jag som blir illamående?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback