Hjältar

Aftonbladet driver just nu kampanjen "Svenska hjältar". Helt vanliga medborgare som gör extraordinära insatser för sina medmänniskor. Jag tillhör dem som varje år tittar på galan i TV som hyllar dessa hjältar och som alltid gråter en tår för alla dessa modiga människor, för dem de hjälpt och för modet de visat. Jag vet inte hur jag själv skulle reagera i skarpt läge, men jag hoppas innerligt att jag skulle våga.

Måns Zelmerlöw, nyinvald jurymedlem i Svenska hjältar-juryn sa i TV4 imorse att uppärksamheten kring dessa hjältedåd är viktig i ett land som till stor del är ett "sköt-dig-själv-och-skit-i-andara-land".

Tyvärr tror jag han har rätt och den tesen bevisas av att Alliansen återigen fick förtroendet att leda Sverige och att Sverigedemokraterna tog plats i riksdagen.

Min idol, Pär Johansson, grundare och verksamhetsledare i Glada Hudik-teatern sa i sitt sommarprogram i somras, att nu kan vi inte längre gömma oss bakom regeringen, riksdagen och statsministern - nu måste vi ta ett eget personligt ansvar.

Det är upp till oss alla var och en att bestämma vilken typ av land vi faktiskt vill ha! Sverige blir inte Sverige av sig själv - Sverige blir vad vi tillsammans skapar och gör det till!

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej

och "hoppsan"... du kan väl ändå inte påstå att detta "sköt-dig-själv-och-skit-i andra-land" har uppstått under dessa fyra år.

En sån mentalitet tar det nog längre tid att skapa. Och vi vet ju alla vilka som styrt vårt land under nästan hundra år, med något "avbrott"...eller???

2010-10-12 @ 18:09:48
Postat av: Veronica

Ojoj det där var känsligt!Mentaliteten som finns idag har definitivt förstärkts av den här regeringens politik - utanförskapet har ökat, klyftorna liksom segregationen i bostadsområdena likaså.

2010-10-12 @ 19:19:37
URL: http://vejron.blogg.se/
Postat av: Sara

Hej igen...

Ja tänk va´känslig man kan vara ;)

Trodde du skulle komma med en hel utläggning...men du verkar ju ialla fall vara säker på att mentaliteten förstärkts under fyra år.Har du gjort en egen undersökning eller hur kan du komma fram till det?

2010-10-13 @ 13:12:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback