Sköt dig själv och skit i andra!

Nu har han gjort det igen. Vår utbildningsminister Jan Björklund presenterar idag ett antal punkter för att få bukt med "den svenska flumskolan". Varifrån kommer det uttrycket egentligen?

Det senaste utspelet är att man inte ska få läsa upp betyg på KomVux. Det betyder alltså att om du av någon anledning inte klarat skolan så ska du minsann inte få en chans senare i livet heller! Alliansens recept mot ungar som inte klarar skolan blir att tvinga dem kvar ytterligare ett läsår och därmed förlänga skolplikten till 17 år.

Är det bara jag eller är det inte ett samhällsproblem snarare än ett individproblem om barnen inte klarar skolan? Alliansen har sen de kom till makten verkligen "pin-pointat" den enskilde och hotat, straffat, sanktionerat så till den milda grad att vi snart sitter där allihop i ett hörn; nedtryckta och utsatta.

Läste idag att 45.000 färre har ansökt om sjukpenning detta årets första månader, jämfört med samma period förra året. Betyder det att folk har blivit friskare nu och att fuskarna har åkt dit? Knappast va? Det betyder att folk går till jobbet med ångest, värk, förkylningar och vinterkräksjukan - när man mest av allt skulle behöva vara hemma och kurera sig.

Vad är det för samhälle vi lever i nu och som Alliansen gör allt för att underblåsa?! Sköt dig själv och skit i andra??

Jag ställer inte upp på att bo i ett sånt samhälle och jag hoppas inte du gör det längre heller! Kräv förändring 2010!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback