Socialism - helvetet på jorden?

Igår kväll kunde jag inte somna efter att maken knoppat in. Inget direkt fanns på tv:n heller så jag zappade runt lite och hamnade mitt i ett program på Kunskapskanalen, som jag förstod handlade om välgörenhet eller filantropi som det heter med ett vackert ord.

Bland annat fick man se ett kritiskt franskt reportage om Bill Gates och hans filantropiska arbete, samtidigt som han är inblandad i och tjänar pengar på företag som förorenar miljön, gör barn sjuka och gör folk hemlösa.
Men det är inte så himla noga, för sen skänker han ju bort stora delar av sin enorma förmögenhet tillbaka till dessa människor, som han en gång hjälpt till att trycka ner i skiten!

Efter detta reportage gjordes ett antal svenska intervjuer, bla med Johan Staël von Holstein. 


Herr Staël von Holstein har i mer än ett sammanhang jämfört socialism med helvetet på jorden - så också i denna intervjun.

Han tycker då att det är mycket bättre att entrprenörerna, hans "hjältar",(Bill Gates verkar ge Johan våta drömmar) ges ännu mer plats att växa och utvecklas och därigenom tjäna massor av pengar som de sen kan skänka tillbaka till oss andra stackare som av en eller annan anledning inte har förmågan/fantasin/kunskapen att själva bli entreprenörer.

Detta att låta ett fåtal få plats att växa, så att de på det sättet, på nåder och av fri vilja(den fria viljan är lag och helig för Herr Staël von Holstein), sen kan skänka tillbaka pengar till oss andra mindre bemedlade stackare - är Johans långfinger till hela den socialistiska idén!

Måtte det bli ändring 2010!!!

Socialism är en politisk riktning, uppsättning ideal samt rörelse som förespråkar samhällslösningar som är så jämlika och rättvisa som möjligt. Socialismen är en egalitär rörelse som strävar efter största möjliga jämlikhet mellan alla individer och grupper av människor; klasser, könen, olika sexualiteter och etniska grupper. Demokratiska lösningar, betoning av politisk organisering, internationalism och solidaritet är centrala begrepp.(Wikipedia)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback