Sista kortet från Honolulu

Min syrra köpte nångång tidigt 80-tal sångaren i Noice, Hasse Carlssons, soloplatta. På plattan finns en underbar låt som heter Sista kortet från Berlin. Den kom jag att tänka på nu, när vi sitter i lobbyn på hotellet med datorn och bloggar för allra sista gången den här semestern.

Så nu är det dags att knyta ihop lite lösa trådar.

Vi sätter streck i vår tävling och konstaterar att vi fick rätt svar på delfråga två - Det var serien Magnum vi syftade på. Delfråga ett däremot var det ingen som ens vågade gissa på. Rätt svar är hursomhelst Jake and the Fatman eller på svenska Rättvisans män.

I måndags hade vi bokat biljetter till att åka på valsafari. Dagen innan fick jag ytterligare ett bevis på hur mycket jag älskar min man och hur kul livet med honom är och också hur livet för honom, med en politiskt aktiv hustru måste te sig ibland. Helt apropå så frågade jag: "Du, den där valgrejen......" och han svarade: "Va, vad är det nu för val då?!". Han var helt inställd på ännu en valrörelse =)

Nu var det ju som tur var en helt annan valvaka vi skulle på. Firrarna var jätteaktiva just den dagen vi var ute och vi fick se en hel del häftigt. Tyvärr stannar de ju inte ofta upp och poserar för kameran, så det var inte helt lätt att få bilder på dem, men vi gjorde tappra försök.
Den andra lösa tråden vi, eller snarare Conny, försökte knyta upp igår, var ju det här med mat-tävlingen.

Alltså, utmaningen var att äta en omelett på 2,25 kg - bestående av stekt potatis, korv, bacon, lök, massor av smält ost samt tolv(!) ägg och till det rostat bröd. Detta skulle göras på en timmes tid och priset var en t-shirt och sitt namn på en tavla på den akuella puben, Moose McGillycuddy's.

Conny var verkligen grymt taggad!

Älsklingen gjorde verkligen, verkligen ett tappert försök, men fick tyvärr se sig besegrad - denna gången!
Nu finns ju ytterligare en sporre att återvända!

Resten av gårdagen slappade vi och packade. Vi insåg hyfsat tidigt att vi skulle bli tvugna att kasta vår mindre resväska vi hade med oss hit och köpa en betydligt större - och den behövdes kan jag säga!

Tur jag är gift med mästerfixaren!

Igår kväll tog vi oss till Aloha Tower ytterligare en gång för ett besök på Chai's Bistro. Mysigt värre!

Och nu sitter vi alltså här i lobbyn och har ca sju timmar kvar innan skjutsen kommer och tar oss till flygplatsen och sen ytterligare tre timmars väntan där innan första av tre plan, som ska ta oss hem igen, lyfter.

Vi beräknar komma hem runt kl. 8.00 på fredag morgon, så om någon känner sig manad att stå där med flaggor, girlanger och sambaorkester så varsågod! =)

Vi lämnar Honolulu, Hawaii med otroligt vackra minnen om platser och människor vi aldrig glömmer!


Mahalo för att ni har följt oss på vår resa!

Aloha!

Tävling!

Idag styrde vi kosan Downtown. Mest för att strosa runt och ta kort för i ärlighetens namn finns det inte mycket kul affärer där, som vi har här i Waikiki. Men vi var ute efter bild på en speciell staty - därav också rubriken på dagens inlägg.

I vilken serie förekom den här statyn i vinjetten? Vi vill ha både den amerikanska och den svenska titeln. Fint pris utlovas till den första som gissar rätt.

Under vår promenad i centrala delarna av Honolulu råkade vi även på den här snubben, Kung Kamehameha. Nästa del i tävlingen lyder som följer: I vilken amerikansk serie från sent 70-tal förekommer en restaurang som heter King Kamehameha Club? Även här utlovas pris till den som först levererar rätt svar.Sättet på vilket vi åker ut på våra utflykter är med kollektivtrafik, närmare bestämt buss.
Sverige har mycket att lära och det handlar främst om politisk vilja!


Vi hann också med ett beök till och i Aloha Tower. Det ett fyrkantigt torn som presenterar en grandios utsikt över stora delar av centrala Honolulu och hamnen.De höga byggnaderna döptes av en av våra guider till "Remote control buildings"Efter utflykten gick vi, troligen för sista gången den här semestern, till ett av stam-haken, Lulu's. Grannbordet beställde in mastodont-drinken och då var vi tvugna att göra det också. Fishbowl hette den. Undrar varför?? =)
Nu är klockan tjugo över åtta på kvällen här och vi ska ta ett snack med John Blund. Imorgon blir det nämligen arla morgonstund eftersom vi ska ut på något som speciellt Conny sett jättemycket fram emot - Valsafari.

Aloha!

Lååååååångt inlägg bli're!

Först av allt Hau'oli Makahiki Hou eller Gott Nytt År! Nu var det ju ända sen förra året vi postade ett inlägg så idag blir det långt! =)

För att börja med de tråkiga nyheterna så måste vi nu konstatera att båda mina(Veronica) fötter nu har trycksår och är infekterade! Inte roligt alls och jag fick lov att börja äta antibiotika igen igår. Värmen gör väl sitt till så även om inte resten av mig nödvändigtvis längtar hem till Sundbyberg, så gör mina fötter definitivt det!

Nu över till roligare saker.

I torsdags var vi kulturella precis hela dagen! Vi åkte till andra änden av Hawaii och besökte Polynesian Culture Center, PCC. Det är i princip en stor park med autentiska byar från hela Polynesien - Samoa, Hawaii, Tonga, Fidji, Nya Zeeland, Tahiti samt Påskön.

Men innan vi kom dit åkte vi buss en dryg timme med en cool guide, som berättade för oss om en massa platser där filminspelningar ägt rum. Bl a scenen på bryggan i Fiftee first dates med Adam Sandler och Drew Barrymore. Och den som trodde att Mr Myagi åkte till Okinawa i Karate Kid II tror fel - för han var på Hawaii! =)

Nåväl - framme vid PCC uppgraderade vi vårt förköpta paket och fick då en personlig guide som tog hand om oss och flera andra under hela dagen och kvällen.

I Polynesien är man familj med alla man träffat så Boyd, som guiden hette, pratade om oss som "cousine Boyd's family" hela dagen.
Efter dagens kulturella begivenhet stod det rätt klart för mig hur coolt det är med olikheter och att bevara det speciella, det säregna,  i varje kultur, för eftervärlden att se och lära av.

Allt det häftiga vi fick vara med om under dagen kunde på inget vis i världen mäta sig med föreställningen vi fick se på kvällen! Det var en föreställning innehållande alla polynesiska kulturer sammanvävda i en vacker historia om födelse, livet, krig, död och kärlek. Vår guide, Boyd(här ovan) hade en mycket framträdande roll i föreställningen med helt galna eldnummer! Vi var helt tagna på kvällen när det var dags för hemfärd!

Igår var det som bekant nyårsafton. Eftersom vi ligger 11 timmar efter er därhemma, så firade vi det svenska tolvslaget exakt kl. 13.00 genom att sitta och dricka medhavd champagne ur plastkoppar på en uteservering.


På kvällen hade vi bokat bord på Hawaiis enda snurrande restuarang - 21 våningar upp i luften!


Mitt nya fina halsband fick sin premiär på nyårsafton - fint va?! =)

Efter den underbara middagen, som bestod av fem rätter samt champagne och vin, så gick vi ner till stranden. Det var vi inte ensamma om - hela strandremsan var packad med folk som satt och väntade på tolvslaget. Någon minut efter tolv skulle det visa sig att vi alla suttit och väntat på en spektakulär show i pyroteknik över  vattnet!

Conny tog jättemånga bilder - här är ett axplock:

Sist och slutligen förevigades paret Kallander av en vänlig medmänniska.

Aloha!


RSS 2.0