Bilder från kryssningen

Eftersom ju uppkopplingen var så dålig på båten så att det inte gick att lägga in några bilder från kryssningen, så kommer de här, i någorlunda kronologisk ordning:

Labadee, Haiti:


Montego Bay, Jamaica:
Georgetown, Grand Cayman:Cozumel, Mexiko:Liberty of the Seas:


Hejdå, Liberty of the Seas!

Idag åker vi på öppet hav hela dagen. Imorgon bitti runt 6.00 lokal tid är vi i Miamis hamn. Dagen idag går åt att gå runt och ta farväl av allt och alla här ombord samt att packa!

Vi har haft underbara två veckor, men jag tror nog vi alla längtar hem nu.(OBS! Påminn oss inte om det när vi klagar på det svenska skitvädret om en vecka! *S*)

Klockan 12.15 på söndag svensk tid är det meningen att vi anländer till Arlanda.

Då förväntar vi oss välkomstkommitté med ballonger, banderoller, pukor och trumpeter! *S*

Näääää....skojar bara, men jag vet redan nu att några stycken kommer och möter upp. Ska bli kul att se er igen!

Må gott så länge!
Kram!


Cozumel, Mexiko

Idag på förmiddan anlände vi till ett soligt och varmt Mexiko. Efter frukosten bar det iväg med buss till Mia beach i Cozumel. Jättefin stor strand med en massa att göra och dessutom fri lunch och öppen bar! Kunde liksom inte bli bättre för nån av oss! *S*

Äntligen fick killarna tillfälle att åka jet-ski!! Adde var bara liiiite putt för att han inte hade åldern inne för att köra - han fick åka bakpå brorsan! Men båda killarna tyckte i alla fall att det var kul. Snorkling testade de också på. Jag satt och njöt med en och annan drink i solen. Conny kallar mig numera för "sin lilla pepparkaksfru" *S*

Efter stranden fick vi tillfälle till lite mer shopping.

Nu är det dags att svida om för att gå och äta middag och senare ikväll är det fest med 80-talstema ombord.

Må gott alla!
Kram!

Karibien, dag 5 - Cayman Island

Idag är det bara jag i familjen K som är kvar på fartyget. Killarna är iland och utforskar Georgetown, Cayman Island med buss. Bussen, fick vi veta igår, skulle vara trång och bökig och dessutom skulle rundturen vara ett antal timmar med några stopp vilket skulle betyda upp och ner på bussen. Jag beslutade mig för att stanna på båten.
Jag har inte varit så bra på att plugga(grabbarna är mycket bättre än mig, ska sägas!), så jag tänkte ta igen det idag.

Dessutom var jag tvungen att stanna kvar och ordna upp en grej som igår fick både mig och maken att få ett större psykbryt: När jag kollade bankkontot så såg jag att det fattades en massa pengar, som registrerats som "skyddat belopp". Det var en såpass stor summa så att räkningen här ombord, som ska betalas på fredag, var i fara!

Det första jag tänkte på var att hotellet i Miami dragit dubbla pengar, men det kom vi snart fram till att det inte var. Det nästa jag fick i huvudet var att kortet hade blivit "skimmat" (Man läser väl Aftonbladet :-/)
Nåväl, för att göra en lång historia kort så tar fartyget pengar från Visa-kortet i "pant" för att försäkra sig om att de får betalt och på fredag när vi går av och räkningen summeras så tar de pengarna. Väldigt smart system, men jag vore gladare om nån hade kunnat upplysa oss om det., så att gårdagens middag inte hade behövt bli så låg. *S*

Igår på förmiddagen la vi till i Montego Bay, Jamaica. Vi fick tag i en taxi/buss med ramp och en chaufför som lovade köra runt oss till shopping och sevärdheter hela dagen. Frampå eftermiddagen, efter att vi hade sett typ 30 hus, det ena dyrare och flashigare än det andra, började vi tro att chauffören var undercover-mäklare eller nåt.

Som Daniel och Adde sa: Han trodde nog vi var rika bara för att vi åkte med ett kryssningsfartyg.

Rika är väl ungefär det sista nån av oss är, men husen var ju fina......

Annars var dagen på Jamaica mest vikt för shopping. Jag tror en och annan där hemma kommer att bli överraskad....*L*

Ikväll är det uppklätt till middag igen och imorgon anländer vi till Cozumel, Mexiko och där ska jag i alla fall hoppa av tillsammans med de andra och planen är att vara på stranden hela dagen.

Fotona går fortfarande inte att ladda upp så det får tyvärr vänta.

Till sist vill jag/vi passa på att säga GRATTIS på födelsedagen till mamma Marianne! Jag är hyfsat säker på att sönerna ringer när de kommer från dagens utflykt! =)

Ha det gott alla!!
Kram

Karibien!

Nu har vi varit på sjön i 2 hela dagar. Att gå ombord i Miami gick helt smärtfritt! Båte vi är på har 15 våningar och det finns hur mycket som helst att göra - nästan för mycket - ungefär som att inte se skogen för alla träd! *S*

Det bästa hittills(enligt Veronica i alla fall) var den formella middagen igår! Alla var jättefina i sina finaste stasser!

Idag la vi till vid första stoppet - Labadee, Haiti. Jag var lite orolig för hur det skulle funka med rullstolen, men vi blev lovade att det skulle funka bra. Det gjorde det. Jag fick låna en rullstol med megastoras ballonghjul på. Med rullstolen följde tyvärr också en chaufför som körde mig dit han ville och inte alltid nödvändigtvis dit jag ville!

Det första som hände idag var att vi åkte en motorbåt ut till Malfini Beach - utflykten hette Castaway och vi förstod snart varför. Ön vi hamnade på var egentligen en liten halvö i en vik med fint vatten och på stranden stod typ 15 solstolar och det var allt!
Himla mysigt var det i alla fall (åtminstone sen jag fick veta att vi inte behövde vara strandsatta hela dagen! *S*)

Efter Castaway åkte vi tillbaka till Labadee och där fanns en massa försäljare som stod redo att sälja precis allt till oss - till överpris såklart! Vi fick rådet av guiden att pruta och det gjorde vi, men jag blev rätt blåst på min klänning i alla fall! *S*
Imorgon stannar vi på Jamaica. Rapport kommer. Internet här är hur dyrt som helst och dessutom loggas vi ut titt som tätt. Vi kan t ex inte visa bilder som det är just nu :( - tyvärr! Vi försöker igen under veckan, annars får ni hålla er till tåls tills vi kommer hem!

Alla hälsar!
Kramar!

RSS 2.0