Mellandag

Precis som i Sverige så börjar rean idag. Vi åkte till Ala Moana Center för andra gånger under denna resan. Det är ett shoppingcenter med ca 300 affärer och restauranger, beläget på tre våningar både utomhus och inomhus. Presenter både till oss själva och till någrasa därhemma bidde det.

När vi kom tillbaka från shoppingturen var det fortfarande Happy Hour på vårt favvo-hak Lulu's så vi gick dit och fick oss några tropiska drinkar i solnedgången.

Allt är som det ska på en semesterort, men socialist-hjärtat i mig(Veronica) klappar för alla de hemlösa, både med och utan funktionsnedsättningar, som ka ntar Honolulus garor dag som natt.

Hjärtat klappar lika mycket för ungdomarna som jobbar i turistindustrin, som diskare, servitriser, städare eller "kultur-dansare". De gör ett fantastiskt jobb, mycket troligt till minimilöner och jävligt taskiga arbetsvillkor.

En kille som vi träffade när vi åkte minikryssning höromdagen(han jobbade som vår servitör) berättade att de måste köpa sin egen uniform och sin utrustning själv.

Så hur underbart och fantastiskt vi än har det, så är det svårt att inte samtidigt tänka på att det finns en baksida av alltihop, som man jobbar otroligt mycket på att dölja för turisterna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0