Det bidde en röd-grön-blå tummetott

Nu är förhandlingarna kring hur kommunen ska styras de närmaste fyra åren klar.

Att (V)i valde att ställa oss utanför stod klart när vi insåg att vi numera är det enda vänsteralternativet i kommunen och det enda partiet som konsekvent, både före och också faktiskt efter valet, står för en politik som inte på några villkors vis vill se allmännyttan säljas ut!

Dock kan man genom att läsa den plattform som s, mp, c och kd nu presenterar konstatera att de i vart fall lite grann har tagit intryck av de värderingar vi står för, men med ett par viktiga ändringar:

Mitten-högerkoalitionens politiska plattform 2010-11-24:

”Sundbyberg är en stad med mycket goda förutsättningar. Den som bor här har tillgång till de bästa kollektivtrafikförbindelserna i landet, ett stort utbud av bostäder och dessutom en unik kombination av småstad och storstad med tillgång till fin natur. Staden är skuldfri och vi har en låg skatt.”

Vänsterpartiets kommunpolitiska program maj 2010:

”Sundbyberg är idag en bra stad att bo i. Den som bor här har tillgång till de bästa kollektivtrafikförbindelserna i landet, bra skolor, ett stort utbud av kommunala hyresrätter, en äldreomsorg i utveckling och dessutom den unika kombinationen av storstad och småstad i ett.  För de allra flesta innebär detta att Sundbyberg är en stad man kan vara stolt över.”

 

Nu väntar ett oerhört viktigt oppositionsarbete och framförallt ett mobiliseringsarbete bland medborgarna, utanför fullmäktigesalen!

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Erika - Miliam&Miltons mamma<3

SV: Det ska jag göra! :)

2010-11-26 @ 14:00:32
URL: http://eriikabjoorkman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback