Man måste ju vila också

Idag är det Thanksgiving day här i USA.

Thanksgiving, tacksägelsedagen, är en högtid med religiösa förtecken. I många kulturer har sådant firande blivit utlyst vid olika tillfällen, men den mest kända idag är det nordamerikanska firandet. Traditionen säger att en grupp puritanskapilgrimer utvandrade till Nederländerna efter förföljelser i England. Inte heller i Nederländerna fann sig pilgrimerna tillrätta, utan man lyckades chartra ett skepp att åka med från Plymouth i England. Skeppet, som hette Mayflower anlände i december 1620 till det som sedan 1776 är USA. Efter svårigheter med skördarna hjälptes man den första tiden av indianer, och när en god skörd äntligen kom, ordnade man en tacksägelsefest till Guds ära, innehållande bland annat vilda ankor och gäss.Med tiden har man infört andra rätter som paj på pumpa och så förstås kalkon. Numera firas i USA högtiden den fjärde torsdagen i november.(Wikipedia)

 

För oss här i South Beach så har dagen hittills inneburit vila! Vi drog ner till stranden så fort vi kunde efter frukosten och sen låg vi där ett par timmar. Killarna var nere och doppade sig i havet, medan jag höll ställningarna på land. Jag tog mig istället ett dopp i hotellets pool för en stund sen.

Ikväll är tanken att vi ska hitta nåt schysst ställe att äta kalkon på och imorgon tänkte vi åka jet-ski.

Vi lämnar er med lite bilder, tagna runtom i Miami:

                                                                               Den "riktiga" Miami Ink - studion. Det blev ingen tatuering, men väl ett foto.







Lunch på "The Knife" i Bayside. Lätt den största buffén med sallader och kött vi nånsin sett!

 

 


Kommentarer
Postat av: marianne

Hej, det ser så härligt ut. Varmt och soligt, inte blöt och mörkt som här hemma :) Ha så skoj på Jet ski, vet att ni sett fram mot det, hoppas ni har flytvästar,,,,,

kram på er alla från nojjiga morsan

2008-11-28 @ 14:29:19
Postat av: Nalle

Hej hopp era rackare!



Här i gamla Svedala blåser det halvstorm men snön har nu försvunnit, idag fredag den 28 nov har vi haft 4-5 grader. Skit också, antingen snö eller nada snö. Okej..!



Gissa vem som missa IL 25 år, jo, Jag och Sture, ligger för ankare, jag har hulkat och är orolig för vinter...sjukan och Sture är dyngförskyld. Typiskt, eller hur. Här har man jobbat o stressat och så missar man...!



Nä, shit the same. Hur underbart har inte ni det? Jag skulle också vilja åka till Miami så jag kommer ha 1000 frågor till dig Veronica. På stranden, (kortet), är det ingen sand? Det ser ut som om du kan kajka där så man undrar ju? Är det dyrt? Hur är hotellet? Omgivningen ur ett tillgänglighetsperspektiv?



Ha det underbart i fortsättningen också. Jag håller med din "nojjiga morsan", var rädd om er och ha flytväst, störtkruka, ben o armbågsskydd, plus plåstra om er ifall att. (ha, ha, ha.)



Kram/Nalle

2008-11-28 @ 19:57:07
URL: http://bjornthoren.wordpress.com
Postat av: Gittan & Ingvar

Synd på jet-ski´n men va faaan ni har ju gjort massor och behöver ju inte åka hem för att pengarna är slut. Ha en jätteskön kryssning! Tack för alla bider. Vi hörs när vi hörs. Vi kommer att gå in på bloggen varje morgon i alla fall. Puss & kram

2008-11-29 @ 08:25:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0